onsdag 10. juni 2009

KUNSTUTTRYKK MED FOKUS PÅ VEILEDNING/COACHING

Ikke bare snakke om kreativitet og frisk tenkning, men gjøre det - med sansenes hjelp! Kunst- og uttrykkspedagogikk m/fokus på veiledning og coaching går ut fra at det i et hvert menneske finnes en skapende kraft, og at man gjennom egen kreativitet og kunstneriske opplevelser kan påvirke seg selv og andre.

Ved å gå inn i eget fabulerende rom kan uventede bilder og visjoner dukke opp. Vi benytter skapende aktiviteter som verktøy i fabuleringen. Det kan for eksempel være maling, poesi, leire, drama, bevegelse/dans, musikk, historie, myter og eventyr. Poenget er ikke å lage et pent bilde, en fin figur osv., men å bruke materialene/metodene til å utforske - for deg selv og sammen med andre. Kursene vil ha ressurs- og mestringsfokus.

Målgruppe for kursene:

Rene private selvutviklingsgrupper, Terapeuter, Coacher, Pedagoger, Aktivitører, behandlere, Ansatte og klienter tilknyttet atføringsbedrifter, Bedriftshelsetjenester, NAV systemet. Når det gjelder klienter innenfor disse systemer kan det være personer i jobbsøksituasjoner, kort- langtidssykemeldte, utbrenthet, forebyggende i.f.t helse etc.

Forutsetning for alle:

Kursene er for alle som ønsker å bedre kontakt med egen kreativitet og som er nysgjerrige på kunst- og uttrykksmetoder. Kanskje får du lyst til å arbeide mer kreativt og eventuelt lære mer om metodene, eller/og ønske om mer tilgang på egen sanselighet og sensivitet, bedre forståelse av det skapende menneske. Nysgerrighet, åpenhet og praktisk deltakelse er nødvendig og viktig.